Miguel Castellà Viciano

Tuba

Natural de el Grau de Gandia (València). Comença els seus estudis musicals a l’escola de música del seu barri, on rep les primeres classes amb els mestres Vicent Simó, Carlos Climent i Hermeregildo Amorós.

Posteriorment continua els seus estudis de Grau Professional al Conservatori Professional de Música Agustí Olivert de Cullera. Finalitza la seua formació acadèmica al Conservatori Superior de València amb el mestre José Manuel Miñana i Juan.

Al finalitzar els seus estudis acadèmics, continua el seu perfeccionament instrumental amb el professor David Llàcer (Orquestra de València). La seua inquietud pedagògica el porta a realitzar, tanmateix, diversos cursos de perfeccionament en l’àmbit pedagògic i metodològic (Fasolet, IEM, “la classe col·lectiva”, “estimulació musical 0-6 anys” amb Dàmaris Gelabert…) ampliant el seu coneixement a diverses àrees de l’educació musical.

En l’any 2010 finalitza els seus estudis de Magisteri Musical a la Universitat d’Alacant.

L’any 2015 fou seleccionat com a professor de la secció vent-metall de la colònia juvenil musical “Las Provincias”, projecte organitzat per la FMSCV per commemorar el 150 aniversari del periòdic.

Ha participat en diverses formacions instruments, tant de vessant tradicional (Sonadors de la guaita), com clàssica (banda de tubes de València, CIS…). Ha col·laborat en l’enregistrament de diversos cds: cd “monogràfic Òscar Navarro”, cd “175 anys de l’agrupació Artístico Musical Santa Celcília de Bellreguard”, “marxes processionals de la Setmana Santa de Gandia”

És autor del blog dedicat a la tuba i a la seua didàctica, “ENTUBAT”.